Op zoek naar de juiste toezichthouder woningcorporatie?

Bureau voor werving toezichthouder woningcorporatie

Terra Management Search is dé partner voor het vinden van gekwalificeerde toezichthouders voor woningcorporaties. Wij zijn gespecialiseerd in executive search voor uw vacature toezichthouder woningcorporatie. Onze senior consultants begrijpen dat de juiste toezichthouder niet alleen over de vereiste kwalificaties moet beschikken, maar ook naadloos moet passen bij de cultuur en identiteit van uw organisatie.

Meer weten over de werkwijze van Terra? Bekijk onderstaande video of neem gewoon contact met ons op. We staan u graag persoonlijk te woord!

Neem nu contact met ons op

Belangrijke aandachtspunten

Als toezichthouder bij een woningcorporatie zie je erop toe dat de corporatie ‘het goed doet’. De toezichtfunctie bij een corporatie wordt meestal vervult door een Raad van Commissarissen (RvC) of Raad van Toezicht (RvT). Een toezichthouder moet erop toezien dat de corporatie invulling geeft aan haar maatschappelijke opgave, zorgt voor financiële continuïteit en integer en transparant handelt. Een belangrijke rol binnen een corporatie, die op de juiste manier vervuld moet worden.

Welke competenties zijn belangrijk voor een lid van de Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht van een woningcorporatie?

 • Strategisch inzicht, een helicopterview hebben en integratief denken
 • Betrokkenheid hebben met maatschappelijk belang
 • Gevoel voor verhoudingen met belangrijke stakeholders
 • Een echte samenwerker met een pro-actieve houding
 • Kunnen reflecteren op de eigen rol, houding, positie en gedrag
 • Voldoende relevante bestuurlijke ervaring hebben.

Hoe gaan we te werk bij de werving toezichthouder?

Op basis van grondige analyses van uw organisatie definiëren we het ideale profiel. Onze executive search gaat verder dan traditionele methoden. Wij benaderen potentiële toezichthouders actief via ‘headhunting’. Wij richten ons exclusief op de sectoren woningcorporaties, zorg, maatschappelijke en zakelijke dienstverlening. Wij beschikken over een uitgebreide database met geschikte kandidaten binnen deze sectoren.

Bij de selectie streven we naar de perfecte match. We kijken naar competenties en persoonlijkheid van de kandidaat. Wij presenteren niet alleen de beste matches op basis van het profiel, maar bieden ook regelmatig kandidaten buiten de gestelde kaders aan. Dit levert vaak nieuwe inzichten op.

Als extra service kunnen wij u en de te benoemen kandidaat begeleiden bij de fit- en propertoets van de Autoriteit woningcorporaties. Terra neemt hierbij alle organisatorische aspecten uit handen, zodat u zich kunt concentreren op het vinden van de perfecte toezichthouder.

Waarom Terra?

Terra Management Search is uw betrouwbare partner in het vervullen van uw vacatures voor toezichthouders bij woningcorporaties. Vertrouw op onze ervaren consultants en unieke werkwijze. Neem vandaag nog contact met ons op voor een succesvolle executive search voor uw toezichthoudende functies.

Neem nu contact met ons op

Onze onderscheidende waarden

 • Duurzame dienstverlening
 • Met persoonlijke aandacht
 • Deskundigheid voorop
 • We nemen alles uit handen
 • Maar stemmen altijd met u af

Lees meer over onze werkwijze over search of interim.