Vacature Team- en Contractmanager Stimenz

Een bijzondere baan waarbij geen dag hetzelfde is!

Team- en Contractmanager Stimenz

Bij Stimenz telt iedereen mee. Dat geldt voor de mensen die zij hulp bieden, met name kwetsbare inwoners, maar zeker ook voor medewerkers! De organisatie is op zoek naar een nieuwe Team- en Contractmanager. “We zoeken iemand die sterk in z’n schoenen staat en zich als een vis in het water voelt binnen het Sociaal Domein”, aldus Soraya Doevendans, Team- en Contractmanager bij Stimenz in de regio Apeldoorn, Voorst en Renkum.

In gesprek met haar collega Sociaal Werker Ines, legt ze uit hoe uitdagend en dynamisch haar functie is. “Ik geef op dit moment leiding aan zo’n 50 collega’s. Mijn functie bestaat uit verschillende onderdelen. Aan de ene kant verzorg ik het contractbeheer, waarin ik verantwoordelijk ben voor de aanvraag van nieuwe subsidies en de uitvoering van deze trajecten. Samen met collega team- en contractmanagers, maar ook zeker in overleg met de sociaal werkers zelf, wijzen we collega’s aan projecten toe. Zij werken vervolgens zelfstandig en krijgen grote vrijheid, maar ik hou als manager veel contact en fungeer regelmatig als sparringpartner.”

Ines werkt nu zo’n 23 jaar bij Stimenz als Sociaal Werker en vindt hier voortdurend nieuwe uitdagingen: “We hebben een mooie kern van vaste collega’s, die hier al langere tijd werken. Het werk is nooit saai of hetzelfde, want er gebeurt altijd wel iets, door keuzes in de politiek of binnen de organisatie. In overleg kan en mag je heel veel zelf doen, er is veel vrijheid op de werkvloer.” Soraya beaamt dit: “We hebben taakverantwoordelijke teams die bestaan uit geschoolde professionals. Dat is prettig als manager. Ik ben er als het nodig is, ik kan meedenken en richting geven, maar de mensen doen het zelf. Want wie heeft er nou meer kennis dan de mensen in het primaire proces?”

Vacature Team en Contractmanager bij Stimenz

Je tanden erin zetten!

Ines: “Als Manager bij Stimenz moet je wel echt je tanden erin willen zetten. Het is een dynamische organisatie binnen een dynamisch domein!” Soraya: “Onze organisatie is absoluut in beweging. Daarin spelen we als Team- en Contractmanager ook een belangrijke rol. Vanuit mijn functie kijk ik hoe onze organisatie in de veranderende vraag kan meebewegen, zonder dat we onze eigen identiteit kwijtraken. Daarin ben ik de verbindende schakel tussen het team en de opdrachtgever, bijvoorbeeld de gemeente.”

Ines: “Dat kan ik alleen maar beamen. Ik gebruik mijn Manager echt als klankbord. Bij ieder project bepalen we met de manager de stip op de horizon, maar de weg erheen maken we zelf. Vervolgens houdt de manager het traject weer in de gaten, zitten we qua uren en doelstellingen nog op de juiste weg? Ook als we een nieuw idee hebben dan overleggen we dat met de manager. Daar is veel ruimte en vrijheid voor!”

Bij Stimenz krijg je als Team- en Contractmanager veel vrijheid om mee te denken binnen de rol die de organisatie speelt in het Sociaal Domein en welzijnswerk. Dat is ook de reden dat ervaring binnen het Sociaal Domein in deze functie echt cruciaal is.

Maar dat is niet het enige…

Communicatie is heel belangrijk!

Je bent veel bezig met praten, communiceren en bijsturen. Soraya: “Een groot deel van je tijd bestaat uit vergaderen en overleggen. Zowel intern als extern. Denk aan teamoverleg, jaargesprekken met medewerkers en gemeentelijke overleggen. Eén keer in de twee weken hebben we een vast overleg met alle Team- en Contractmanagers binnen Stimenz. Een mooi moment om met directe collega’s te klankborden.
Communicatie is gewoon ontzettend belangrijk in deze functie. En je moet echt van het Sociaal Domein houden en het fijn vinden om met mensen te werken. Het leuke is dat het niet echt een gekaderde baan is. We hebben zelf de ruimte om onze agenda te beheren en keuzes te maken.”

Kortom, als Team- en Contractmanager heb je een hele afwisselende baan, waarbij je continu met mensen bezig bent. Het is geen standaard ‘9 tot 5’ baan. Je bent bezig met leiding geven, problemen oplossen, keuzes maken. Het is belangrijk dat je in deze functie flexibel bent, goed kunt schakelen. Maar ook je mannetje (of vrouwtje) kunt staan, want je voert ook stevige overleggen, met gemeenten en professionals.

Oja, humor is ook belangrijk!

Ines: “We werken echt wel met heftige casuïstiek binnen onze teams, dus een beetje relativeringsvermogen en humor is heel belangrijk! Die sfeer hangt ook echt binnen onze organisatie. Een lolletje moet zeker kunnen. ”

Waarom werken bij Stimenz?

“Stimenz is totaal geen hiërarchische organisatie. Zo kun je zelfs bij de bestuurder altijd naar binnen lopen,” aldus Ines. Soraya: “Je hoort het vaker bij organisaties, maar de sfeer hier intern is echt heel informeel, makkelijk en toegankelijk. En we kijken naar elkaar om. Maatschappelijk werk kan best heftig zijn, dus dingen signaleren, aandacht geven en organiseren dat er hulp komt is heel belangrijk. Onze organisatie is als ons werk: het is gebouwd op relaties en vertrouwen!”

Spreekt het verhaal van Soraya en Ines van Stimenz jou aan?

En denk je dat jij de geschikte persoon bent voor de functie van Team- en Contractmanager? Solliciteer dan uiterlijk 8 maart via onderstaande button!