Executive search toezichthouder

Bureau voor executive search toezichthouders

Terra Management Search is gespecialiseerd in executive search voor het vinden van gekwalificeerde toezichthouders, commissarissen en leden van de Raad van Toezicht binnen woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties. Met onze focus op executive search toezichthouders, zetten wij al sinds 1999 onze expertise en intuïtie in bij het onderzoeken en matchen van kandidaten en opdrachtgevers.

Onze werkwijze kenmerkt zich door persoonlijke aandacht en zorgvuldige begeleiding gedurende het gehele traject. Onze senior consultants begrijpen dat de juiste toezichthouder niet alleen moet voldoen aan de vereiste kwalificaties, maar ook naadloos moet passen bij de cultuur en identiteit van uw organisatie.

Wilt u meer weten over de werkwijze van Terra? Bekijk dan onderstaande video of neem direct contact met ons op. Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Neem nu contact met ons op

Ontdek in onderstaande video onze werkwijze!

Belangrijke aandachtspunten in executive search toezichthouders

De rol van toezichthouder of commissaris binnen een organisatie in de woningcorporatiebranche, zorg- of welzijnssector is van cruciaal belang. De toezichthouder maakt deel uit van de Raad van Toezicht en moet toezien op de naleving van de maatschappelijke opgave en doelstellingen van de organisatie, alsmede op de (financiële) continuïteit en integriteit van het handelen. Het invullen van deze toezichtfunctie vereist de nodige zorgvuldigheid. 

Tijdens het zoeken naar een toezichthouder voor uw organisatie binnen de woningcorporatie- of zorg- en welzijnssector, is het belangrijk om in acht te nemen welke competenties van belang zijn binnen jouw organisatie. Voorbeelden van belangrijke competenties voor toezichthouders zijn: 

 • Strategisch inzicht en een helikopterview;
 • Betrokkenheid bij het maatschappelijk belang;
 • Vaardig in het omgaan met belangrijke stakeholders;
 • Een proactieve en samenwerkende houding;
 • Vermogen tot zelfreflectie op eigen rol, houding, positie en gedrag;
 • Relevante bestuurlijke ervaring.

Hoe Terra te werk gaat bij executive search toezichthouders

Wij definiëren het ideale profiel op basis van een grondige analyse van uw organisatie. Onze executive search gaat verder dan traditionele methoden; wij benaderen potentiële toezichthouders actief via headhunting. Onze focus ligt exclusief op de sectoren woningcorporaties, zorg, maatschappelijke en zakelijke dienstverlening, met een uitgebreide database van geschikte kandidaten binnen deze sectoren.

Bij de selectie streven wij naar de perfecte match op basis van competenties en persoonlijkheid. Wij presenteren alleen de beste matches, die passen binnen het profiel en uw financiële kaders.

Als extra service kunnen wij u en de te benoemen kandidaat begeleiden bij de fit- en propertoets van de Autoriteit woningcorporaties. Hierbij neemt Terra alle organisatorische aspecten uit handen en kunt u zich focussen op het vinden van de juiste toezichthouder

Waarom Terra?

Terra Management Search is uw betrouwbare partner in het vervullen van executive search voor uw vacatures voor toezichthouders, leden van de Raad van Toezicht en commissarissen binnen woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties. Vertrouw op onze ervaren consultants en unieke werkwijze. Neem vandaag nog contact met ons op voor een succesvolle executive search voor uw toezichthoudende functies.

Neem nu contact met ons op

Onze onderscheidende waarden

 • Duurzame dienstverlening
 • Met persoonlijke aandacht
 • Deskundigheid voorop
 • We nemen alles uit handen
 • Maar stemmen altijd met u af

Lees meer over onze werkwijze over search of interim.