Werving en Selectie in de Zorgsector?

Bureau voor werving en selectie zorg

Keuze voor de juiste persoon bij werving en selectie zorg

Op zoek naar een nieuwe manager, directeur of bestuurder binnen een zorgorganisatie? Of het nu gaat om een organisatie in de gehandicaptenzorg, GGZ, ziekenhuis, ouderenzorg of anders, overal is het belangrijk om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen. Zeker op een leidende positie is de juiste keuze en alle afwegingen die daarbij horen van groot belang.

Organisaties streven continu naar optimalisatie en cultuurverbetering. Nieuwe collega’s kunnen hier een positieve rol in spelen. Echter, het gebrek aan intern draagvlak kan hun succes belemmeren. Daarom is het cruciaal om bij de start van elke sollicitatieprocedure draagvlak te creëren onder collega’s op alle niveaus.

Om dit draagvlak te krijgen, zorgt Terra bij de start van een opdracht ervoor dat de organisatie goed in kaart wordt gebracht. Wat speelt er, welke cultuur heerst er, wat is er nodig? Hiervoor interviewen we stakeholders zoals bestuurders, toezichthouders, medezeggenschaps- en cliëntenraad en raadplegen openbare jaarverslagen en interne beleidsdocumenten. In een uitgebreide informatienotitie leggen we onze bevindingen vast en presenteren we een schets van uw organisatie. Hieruit vloeit het profiel voort, dat we samen vaststellen, waarna het searchtraject echt kan aanvangen.

Meer weten over de werkwijze van Terra? Bekijk onderstaande video of neem gewoon contact met ons op. We staan u graag persoonlijk te woord!

Neem nu contact met ons op

Waarom Terra Search voor werving en selectie in de zorg?

  • Diepgaande Branchekennis: Onze jarenlange ervaring in executive search zorgsector stelt ons in staat om de unieke nuances en behoeften van de zorg- en welzijnssector te begrijpen. We zijn getuige geweest van de transformaties in de sector en hebben partnerschappen opgebouwd met enkele van de meest vooraanstaande zorginstellingen.
  • Netwerk van Topkandidaten: Door onze focus op executive search gezondheidszorg, hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd van topkandidaten die klaar zijn om impact te maken. Ons netwerk bestaat uit professionals die hun sporen hebben verdiend binnen de zorg. 
  • Maatwerkbenadering: Elke organisatie is uniek. We nemen de tijd om uw specifieke behoeften te begrijpen en de perfecte match te vinden die past bij uw visie en cultuur. Onze consultants werken nauw met u samen, van de eerste kennismaking tot de uiteindelijke plaatsing, om ervoor te zorgen dat elke stap van het proces naadloos en effectief is.

Meer dan alleen maar werving

Succesvolle werving en selectie binnen de zorg door Terra als werving- en selectiebureau gaat verder dan het vinden van een kandidaat met de juiste vaardigheden. Het gaat om het vinden van een leider die de visie van uw organisatie deelt, die innovatie stimuleert en die teams kan inspireren om de best mogelijke zorg te bieden. Passend binnen de cultuur van uw organisatie natuurlijk.

Hiervoor schakelen we in het wervingstraject, wanneer nodig en gewenst, ook een extern bureau in voor assessments. We kiezen er bewust voor om externe bureaus te betrekken bij een eventueel assessment, omdat wij iedere interferentie met het selectieproces willen voorkomen.

Meer weten over onze werkwijze?

Neem nu contact met ons op

Terra Search: onze aanpak in werving en selectie zorg

Onze zeer ervaren senior consultants richten zich bij werving en selectie op de profieleisen, persoonlijkheid en stijl van de kandidaten én op de cultuur en identiteit van uw organisatie. Immers, de kwalificaties van de kandidaat zijn cruciaal, maar minimaal net zo belangrijk is de match met de context/cultuur. Deze aanpak resulteert in duurzame benoemingen die wederzijds inspireren. En dat is ook altijd ons doel.

Schakel Terra in als bureau voor werving en selectie zorg

Op zoek naar de juiste kandidaat voor een leidinggevende positie in de zorg? Neem contact op met ons deskundige team van Terra en ontdek hoe we u kunnen helpen bij het vinden van het leiderschap dat uw organisatie nodig heeft.

Benieuwd welke vacatures wij voor andere organisaties invullen of hebben ingevuld?

Bekijk hier onze andere vacatures

Onze onderscheidende waarden

  • Duurzame dienstverlening
  • Met persoonlijke aandacht
  • Deskundigheid voorop
  • We nemen alles uit handen
  • Maar stemmen altijd met u af

Lees meer over onze werkwijze over search of interim.